Nu börjar det!

Nånstans där för ett år sen när #Blogg100 drog igång tänkte jag mig att om jag skriver mer blir jag bättre på att skriva och skriver mer. Då höll jag ut i hundranånting dagar i rad innan det kom av sig och sakta fasades ut. En av tankarna då var att ta mig an den rosa elefanten, min eftersläpande C-uppsats, och bli färdig med den delen av mina studier. Nu är det dags för nästa steg eftersom jag äntligen ska bli student igen!

När jag hösten 2003 hopsastegade in i Högskolan Dalarnas lokaler i Borlänge hade jag nån ambition om att ta mig igenom utbildningen, knyta kontakter med företag under tiden och få jobb i hembygd’n när jag var klar. Kontakter knöts, men ett utbytesår i Thunder Bay med en upplöst förlovning och ofas med klasskamraterna som resultat gjorde att studierna drog ut en termin. Ett nytt förhållande i närheten av jobbet jag var tjänstledig från gjorde att motivationen att både bli färdig eller hitta nånting i hembygd’n minskade och därför sitter jag här många år senare och är efter diverse akademiska krumbukter antagen till Forskningsmetodik i ämnet informatik med upprop imorgon.

Förhoppningsvis tar jag mig igenom den här kursen lika enkelt som den forskningsmetodikskurs jag läste när det begav sig för många år sen, för jag måste läsa om den eftersom den bytt namn och inriktning. Att forskningsmetodikskursen och C-uppsatskursen går samtidigt gör att jag inte får börja på en gång, men har jag hållit mig sen 2006 klarar jag mig nog ett år till också. Den extra tiden ser jag som nånting positivt också eftersom jag förhoppningsvis kan tjuvstarta uppsatsskrivandet och således klara mg från att vara tjänstledig genom att sprida ut det under hela året. Jag hoppas att det är möjligt i alla fall.

Ser ni nån som ser förvirrad ut vid sal B-311 imorgon får ni gärna komma fram och säga några uppmuntrande ord. Det känns som att det ska gå bra, men samtidigt är det lite nervöst att börja plugga igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s