Soffsurfning #Blogg100/87

Grönt och skönt i Tantolunden

Kolonilotter i Tanto. Foto:Holger Ellgaard, CC- BY- SA

20 januari 2007, vilket innebär att det var några veckor efter att jag och Elisabet blev ihop, skaffade jag ett kontoCouchsurfing. Jag hade läst om det och hört om det redan när jag pluggade i Kanada, men inte tagit steget fullt ut tidigare. Eftersom jag fortfarande bodde i Falun då var det väldigt lugnt i inkorgen, men det gick över så fort jag flyttade ner till Stockholm.

Soffsurfar-Adam fick vara med på Wahlatlon

Soffsurfar-Adam fick vara med på Wahlatlon

Från början av sommaren till början av hösten hade vi surfare hos oss mest hela tiden. Det var besökare från runt om hela världen, några kom ensamma och den största gruppen vi hade var fyra personer. Fullt i lägenheten och fullt upp. Dom flesta var sociala och ville ha tips om vad att se och vad att göra, och gärna se och göra det med oss. Det blev många promenader genom kolonilotterna vid Tantolunden och en och annan middag på Pelikan för att visa upp svenska husmansklassiker som fläsklägg, S.O.S. och stekt sidfläsk. För mig som (relativt) nyinflyttad var det perfekt att tvingas läsa på om vad Stockholm har att erbjuda i turistväg och vad som är trevligt att se och göra.

Inte hann vi med att resa någonstans själva så att vi fick surfa på någon annans soffa heller. Det var inte förrän i slutet av september som vi snereste till Umeå för att se Löven möte Leksand som vi bodde på någon annans soffa. Men vilken resa det var! Och vilken service! Vid flygplatsen, lyxlirare som vi var, blev vi hämtade i Anna Paulssons bil. Dock inte med henne i eftersom hon var i Kina(?) med landslaget men väl av hennes yngre bror som tog med oss på sightseeing, spelning på Scharinska villan, second hand-shopping och andra trevligheter. Och det utöver hockeymatchen.

Efter den intensiva sommaren och hösten tog vi en kort pause. Men det visade sig att den skulle bli onödigt lång. Vi kom som inte igång igen, så det har legat nere sen hösten 2007. Men nu är det dags igen. Jag har dammat av kontot och vi är redo att ta emot surfare. För nyfikna är det bara att skicka in en ansökning. Hoppas vi ses snart på en soffa!

1 thought on “Soffsurfning #Blogg100/87

  1. Ping: X #Blogg100/89 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s