Ideella utskrifter #Blogg100/85

Som sambo till sekreteraren i Brf Maskens styrelse ligger det lite då och då på min lott att dela ut Masknytt. 182 postlådor uppdelade på elva trappuppgångar gör att det blir en stunds monotont springande i trapphusen och smällande i brevinkasten, och lite funderande under tiden.

Under gårdagens vändor upp och ned funderade jag lite på hur mycket papper som skrivs ut, hur mycket kostar det, hur mycket krångel är det att få alla papper till rätt del av landet och allt annat som har med skrivare och drivrutiner att göra. En idé jag fick mitt bland allt funderande var att det behövs en sida där organisationer som kan tänka sig att sponsra/bidra med utskrifter kan komma i kontakt med andra organisationer som behöver få  medlemsblad, flyers, affischer eller annat utskrivet, och tvärt om.

För företagen eller organisationerna som skriver ut blir det ett sätt att bjuda till på ett annat sätt än rent ekonomiskt och för en förening kan en stor del av värdet vara att slippa skaffa en häftig skrivare själva eller att behöva jaga offerter från printshops. Ungefär som Techsoup som genom donationsprogram kan erbjuda programvara till lågt pris till idéburna organisationer men med annat än just mjukvaran. Googlesökningar på blandade begrepp ger inga träffar, men det behöver ju varken betyda att det inte finns nu eller at det inte har testats och lagts ned tidigare.

Om någon driftig entreprenör vill ta tag i det här eller om något stort skrivarföretag vill vara först att bygga in ”suspended print” i sina produkter lämnar jag idéen här, fritt fram att ta del av eller lämna vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s