Syster liten #Blogg100/79

Hulda och Daniel. Foto: Mattias Pettersson

Hulda och Daniel. Foto: Mattias Pettersson

-Skicka henne till cementfabriken!

Att som svartsjuk treåring ta emot den nyhemkommna lillasystern med den hälsningen är kanske inte det klokaste i världen. Men till mitt försvar kan jag säga att jag dels inte var så gammal och dessutom hade koll på att det faktiskt fanns en cemntfabrik (om än nedlagd) i Lanna att skicka henne till.

Som tur var lyssnade föräldrarna inte på mig utan hon fick hänga kvar hemmavid. Storasyster var troligtvis väldigt nöjd med tanke på att hon i sin iver att få någon att trösta brukade vara taskig så att det blev lite gråt att trösta.

Under åren som har gått sen min välkomsthälsning har hon vuxit till sig samt hunnit med att  flytta runt och ägna sig åt både det ena och det andra. Hon har sjungit i kör och dansat balett, pluggat i England och inventerat skog, och nu ägnar hon sig åt att kämpa för väderkvarnarna. Ett annat trevligt intresse är matlagningen. Föredömligt samlat så att det går att hitta tillbaka till den trevliga chilin som bjöds i Sälen förra veckan.

Tunnbrödsbagar-Hulda

Tunnbrödsbagar-Hulda

Nånting som är nästan lika gammalt som systern är hennes förhållande. Sen gymnasiet har hon stått stadigt vid sidan av en ståtlig Lindh och till sommaren blir det ännu mer Alvar i relationen.

Annonser

3 thoughts on “Syster liten #Blogg100/79

  1. Ingegerd Wahl

    Hej Axel! Läser dina bloggar med nöje, och här fick jag t o m en länk till Huldas recept. De verkar riktigt matnyttiga! 😉

    Svara
  2. Ping: T till W #Blogg100/93 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s