Psykisk hälsa #Blogg100/77

Ångest! Skapad av GRPH3B18, CC-BY-SA

Under hösten kom vi (som i Wikimedia Sverige) i kontakt med Föreningen Psykisk Hälsa och började prata om ett samarbete och hur det skulle kunna se ut. Jag är inte riktigt klar över hur det funderades i början, men förmodligen var det multikonstnärerna Jakob och Kristian som kokade ihop nånting. Samarbete blev det och under våren har det hållits dels en workshop och en skrivstuga där volontärer från föreningen har fått lära sig att redigera på Wikipedia.

Från den ursprungliga planen att skapa och granska 100 artiklar gick det till att jobba med artiklarna ADHD och ångest och lyfta dom till en högre nivå.

ADHD har fåt en hel del nya källor till uppgifter som tidigare saknade källor. Uppmärksamheten artikeln har fått har även gjort att användare:Yger har skalat bort ungefär 7000 byte fluff, förvirrande och oklarheter från artikeln. Den är totalt sett kortare än när projektet började men den är tydligare och bättre källbelagd.

Ångest har dels fått några nya källor men också ett helt nytt stycke om existentiell ångest.

När det gäller ADHD och ångest är det framför allt användarna Gotland13, RosaPoppius och Kerstin Jurdell som har varit aktiva.

 

Annonser

One thought on “Psykisk hälsa #Blogg100/77

  1. Ping: London calling #Blogg100/78 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s