AFK #Blogg100/68

Hur nätberoende är jag egentligen? Hur länge klarar jag mig utan någon form av uppkoppling?

Dom senaste 67 dagarna har jag ju uppenbarligen inte varit mer än max ett dygn bort, och i ärlighetens namn ser det ungefär likadant ut tidigare också sen ett tag tillbaka. Sen jag kom i kontakt med modem och BBSer till att börja med, och senare övergående i Internet har det gått från att vara Nånting till nånting som bara är. Självklarheten i att uppkopplingen bara finns där är sådan att bristen på nät är nånting att prata om.

Veckan kommer att tillbringas i ett hus i Sälen tillsammans med familjen, föräldrarna och systrarna med familjer. Totalt är vi 12 personer födda mellan -43 och -10 som ska hänga, åka skidor, snöskovandra, spela lite spel, äta och umgås. Än så länge har jag räknat in fem bärbara datorer, två surfplattor, sju telefoner med stor skärm, en pryl med stor skärm men ingen uppkoppling och några inte så smarta telefoner. Det första försöket att få till ett lokalt trådlöst nätverk gick åt skogen men nya försök kommer nog. Den äldre generationen, -43 och -47, förstår sig inte riktigt på oss i mellangenerationen även om farsan nog kommer att smyga fram en bärbar till och sin ”internetpinne” under veckan. För barngenerationen, -03 till -10, däremot är det självklarheter med både pekskärmar, appar och att kolla melodifestivalbidragen på youtube och dom har redan börjat uppfostra sina googlesökprofiler för att snabbare hitta det dom vill åt.

Ständigt sitter någon med en pryl i handen och vi kommenterar på nånting som postas från en annan tidszon eller jämför priserna på hyrskidor och förfasar oss över att få tips om lokala fik bara för att vi nu är här och telefonen upptäckt det. Nångång framöver blir det nog internettystnad och retreat i hönsnätsbur för att återuppleva livet utan ständig uppkoppling, eller så blir det tvärt om och glasögon som realtidssänder och uppdaterar.

Men än så länge är jag nöjd med hur jag har det nu och att jag kan nattblogga uppkopplad via telefonen och kolla läget i backarna utan att behöva hitta ett bibliotek eller internetcafé.

2 thoughts on “AFK #Blogg100/68

  1. Ping: Syster stor #Blogg100/73 | Haxpett - #Blogg100

  2. Ping: Tillbakapackning #Blogg100/74 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s