Hur långt ska du gå? #Blogg100/57

Spelande Stiko

Stiko spelar och sjunger

Det finns konstiga typer, sen finns det knasbollar, och sen finns det dom där som inte riktigt passar in på varken det ena eller det andra. Ta Stiko Per Larsson till exempel. En högst normal person som hejar på Leksand, tar en snus, spelar in en skiva eller tre och vandrar mellan Skanör och Leksand…

HURSA?

Och det är inte ens första gången han går för långt, han har gjort det sex gånger tidigare och går längre och längre för varje år. Första året, 2007, gick han från Rättvik till Stockholm längs med Dalkarlsvägen, året efter gick han tillbaka men vek av så att han hamnade i Leksand istället. Därefter har det barkat iväg och han har gått Göteborg- Stockholm, Stockholm- Oslo, Stockholm- Köpenhamn och förra året startade han i Trondheim och gav sig inte förrän han var i Stockholm. Streamad spelning på nätet varje kväll, videodagbok så att det går att följa framfarten, uppdateringar på flera håll och bra drag runt om kring.

Vandrande trio

Stiko, Yrrol och Michelle på väg.

Tro inte att han har fått nog heller. Laddningen för årets vandring är i full gång, och den här gången undviker han Stockholm helt genom att starta i Skanör, hålla västkusten upp till Göteborg och sen snedda in via Skövde, Örebro och Arboga innan han vänder norrut i Kolbäck och avslutar i Leksand.Totalt 92,6 mil! Galenskap! Kolla på turnéplanen och se om du kan hjälpa till att fylla ut nån av dom luckor som fortfarande finns.

Två gånger har jag varit med på vandringen första dag. 2010 startade vi på Dalagatan och stannade inte förrän i Kungsängen 4,2 mil senare, och jag var väldigt nöjd över att inte behöva vandra vidare dagen därpå. Året efter var betydligt lugnare och med lillkillen i barnvagnen var jag med från starten på Söööder till första etappens slut i Huddinge innan jag efter middag och livespelning på en altan tog pendeln hem.

Innan årets vandringsturné börjar är det dock dags för släpp av fjärde skivan, Järnbärarland. Om du har möjlighet tycker jag du ska ta dig till releasetillställningen och lyssna på lite bra musik.

Sänd spelning

Spelning i Huddinge, Michell sköter sändningen

Annonser

One thought on “Hur långt ska du gå? #Blogg100/57

  1. Ping: Grönan | Haxpett - #Hashtagg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s