Skrivstugor #Blogg100/54

Ada L

Ada Lovelace

Efter en period med lite stillestånd på skrivstugefronten är det nu dags igen. Under året som var genomfördes några skrivstugor i Wikimedia Sveriges regi och med blandat resultat. Nobelprisvinnarskrivstugan  och fågelskrivstugan var sparsamt besökta, Första världskriget var inte heller någon stor succé. Regionarkivstillställningen i Göteborg fick lyckat resultat i att artiklar illustrerades med fynd från arkivet, men jag tror inte det var så många nya deltagare där. Den skrivstuga vi ordnade med tema kvinnor inom STEMAda Lovelacedagen i höstas lockade både nya och gamla Wikipedianer samt genererade en hel del uppmärksamhet.

Aktivt skrivande

Skrivstuga pågår. Foto: Jakob Hammarbäck, CC-BY-SA

Och nu är det dags igen. Tillsammans med Sveriges kvinnolobby och stöttade av Feministiskt perspektiv och Addgender träffas vi på måndagkvällen på Solidaritetshuset på Södermalm och skriver om Kvinnorörelsens historia. Än så länge är det 14 personer som anmält sig och några Wikipedianer som kommer oanmälda. Om du är intresserad och vill vara med är det inga problem. Kaffe, te och mackor finns på plats. Trådlöst nätverk finns, men det är finns bara någon enstaka bärbar dator att låna ut, så ta gärna med en egen. Att aldrig ha redigerat på Wikipedia tidigare är inget problem, det löser sig under kvällen med hjälp av dom erfarna Wikipedianerna. Det är dock bra, men inte livsnödvändigt, att ha skapat ett konto i förväg.

Varmt välkomna!

(Om det inte passar med kvinnorörelsens historia finns det en ny chans på fredag 22/3 då Wikimedia Sverige, Europeana Fashion, Nordiska museet och modevetenskapsutbildningen på Stockholms univeristet gemensamt ordnar skrivstuga om mode. Det går att anmäla sig till det också.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s