Pompa och ståt #Blogg100/52

Äntligen är det färdigfarit (färdigfärt, faret, forit???) för den här veckan. Det är förvisso match i örebro imorgon, men det känns som att det får vara nog nu.

Dagen började med en lätt försovning i brist på sparkande lillkille. Han fick stanna kvar i Leksand efter gårdagens trepoängare och hänga med farmor och farfar en dag. Oklart om han, farmor och farfar eller jag och sambon uppskattade upplägget mest. Klart är i alla falla att vi sov gott när vi väl kom hem. På eftermiddagen satte farmorn honom på tåget och sa åt honom att sitta stilla, och som tur var klarade han resan från Leksand till Stockholm och bytet till tunnelbanan galant. Så nu snarkar han i sin egen säng och kommer förmodligen att komma vandrande framåt småtimmarna.

Som tur var påverkade inte försovningen mer än att jag fick ställa in frukostläsningen av DN och hoppa över hemmafrukosten. Tunnelbanan gick som den skulle och tåget var bara några minuter sent när jag hoppade av i Norrköping. En rask promenad senare var jag framme vid Strykjärnet, installerad som föreläsare samt landad med en kopp kaffe i handen. Sittandes där plockade jag ihop dom sista bilderna till presentationen samt pratade med chefen för Arbetets museum, Niklas Cserhalmi, om Centralmuseisamarbetet och den utvärdering som snart är klar. Föreläsning/presentation för 12 förväntansfulla deltagare från olika håll om vad Wikipedia är och hur arbetslivsmuseer och wikimediaprojekten kan utveckla och utvecklas av och med varandra.

Efter min första presentation var det högtidlig invigning av museimässan med sång av Esthers, utdelning av pris till Årets arbetsmyra samt invigningstal av Lars Stjernkvist och lite mer sång. Mingel, prat med utställarna, mer mingel och mer prat. Jag vet mer nu än i morse om leksamsmuseet vid Göta kanal och frifartsmotorbåtande, solnaskutan och ångmaskiner, så nånting har jag fått ut av dagen i alla fall. Under eftermiddagen var det avteckning av den nya utställningen om årets arbetslivsmuseum. Pristagarna från Lugnås såg väldigt stolta ut och berättade bra om möjligheter och utmaningar relaterade till gruvdriften.

Eftermiddagens presentation var lika välbesökt den, så totalt har nog uppåt 25 personer lärt sig mer om Wikimedia och Wikipedia under dagen. Nästa utmaning är att få dom att komma igen vid nästa tillfälle, när det blir mer teknik än teori. Utmaningen efter det är att faktiskt få dom att aktivt börja delta och bidra till projekten, men några första steg är tagna på vägen i alla fall.

För säkerhets skull så här på slutet. Farmorn var med lillkillen hela vägen, ni behöver inte ringa myndigheterna (än).

2 thoughts on “Pompa och ståt #Blogg100/52

  1. Hulda

    Efter att ha hört om lyxfrukosten som farföräldrarna bjöd lillkillen på så tror jag nog att den lille är mest nöjd med den nya frukoststandard som satts för Leksandsvistelser…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s