Föräldramöte #Blogg100/48

Där sitter vi i en ring på golvet bland några övergivna plastdjur och en liten klätterfartygsmodell och skruvar lite på oss. Föreståndaren har pratat lite om avräkningsdatum och att vi inte ska låta barnen sluta i slutet av månaden, eftersom pengar betalas  ut baserat på hur många barn som är inskrivna den sista varje månad. Någon har påtalat att det är trångt bland barnvagnarna och tycker att dom som lämnar tidigt måste ställa in sina barnvagnar ordentligt så att dom som lämnar sent får plats. Men dom som lämnar tidigt är förmodligen dom som jobbar länge och hämtar sent när det är gott om plats bland barnvagnarna igen, så ovissheten om trängseln mitt på dagen är stor. Sen kommer den, frågan som får oss att skruva oss.

Föräldrarådet?

Nejmenvadtusan, är det inte nog nu. Jag går ju redan på föräldramöte, vad är det här för påfund? Två representanter per barngrupp behövs. Vi tittar oss lite gemensamt omkring och kliar oss på halsen, någon frågar hur mycket tid det innebär och genast är en plats tagen. Föreståndaren tittar på föräldern som frågade om barnvagnarna tidigare och ser uppfordrande ut, hen frågar lite om det går att dela med sin partner och alla vi andra andas ut och kan sluta vara överdrivet intresserade av det där vecket på byxorna eller den osynliga fläcken på tröjan.

Två möten till per termin är inte mycket att oja sig över, men det känns ändå skönt att inte behöva ta dom nu. Jag kanske återkommer nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s