Tröjnummer #Blogg100/41

Jahaja, det gick ju så där…

Dagens text är i alla fall en hyllning till en av mina absoluta favoriter i den blåvita tröjan, en spelare som avslutade sin tid i Leksands IF med nummer 41 på ryggen.

Förutom sporadiska matcher i samband med sportlovet hos mormor i Insjön var det först säsongen 92/93 jag började stå mer permanent på Södra stå. Flytten från Lanna till Leksand hade sitt med saken att göra, att jag extraknäckte i sekretariatet på juniormatcher och därmed fick ett funktionärskort påverkade nog inte så mycket, inte heller spelet i Insjöns IF och träningstider efter a-lagsmatcherna om det var match på torsdagarna. Men där stod jag i alla fall, oftast på samma plats på översta raden tillsammans med Kalle från Gesunda. Hur vi hamnade bredvid varandra vet jag inte men det var trevligt att språka med honom och vi var båda lika förtjusta i den här spelaren.

Spelaren i fråga är naturligtvis Örjan Lindmark, kanske den stabilaste och mest defensive back som någonsin stått på en is. Med Örjan på isen var det nästan aldrig nervöst och nåt år kändes det som om han inte var inne på ett baklängesmål förrän halva säsongen hade passerat. ”Tusen matcher, inga mål!” skanderade klacken när han avslutade sin tid i Leksand och det är svårt att veta om det var framåt eller bakåt vi menade. Tyvärr var farten, placeringssäkerheten och timingen inte den samma andra vändan i Leksand (säsongerna 04/05 – 05/06) utan det blev ett jobbigt avslut. Men som tur är väger åren på 90-talet över.

Som en hyllning till Limpan finns det nu en Wikipediaartikel om honom. Hjälp gärna till att förbättra den.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s