Flyttklart #Blogg100/36

I december 2011 tog Wikimedia Sverige ett stort steg. En godkänd ansökning till WMF, positivt beslut på ett extra årsmöte, lite letande, lite mer letande och lite letande till. Och i december var det klart för inflytt. Vi hade förvisso ingen fast anställd än, men en visstidsanställning och vidare planer på expansion.

En av dom första tillställningarna vi hade där var en Nobelfestskrivstuga. Samtidigt som festen pågick tvärs över ön och vattnet skrevs det om Nobel Nightcap och menyerna genom alla åren. Årsskiftet passerades och första fasta tjänsten, en föreningssekreterare, annonserades ut. Jag sökte men trots kvalifikationer, erfarenhet och kännedom om föreningen kom jag inte längre än till intervju, utan tjänsten gick till Jakob Hammarbäck som styrde upp kansliet med den äran. Och så här i efterhand är jag bara glad att det gick som det gick.

Förra årets årsmöte hölls i stora konferensrummet och större expansionsplaner klubbades. I maj blev ett rum två och jag flyttade in som ny och glad GLAM-projektledare tätt följd av John som Europeana Awareness-event manager. Kaffepauser ute i solen och en och annan lunch i gräset i Tanto. Byggplasten som täckte hela huset försvann och helt plötsligt gick det att se ut från våra källarfönster. Sophie kom, till en början som praktikant, men efter sex veckors praktik for hon till Indien och kom tillbaka som anställd och ansvarig för skolaktiviteterna.

I november började Suzan för att få ännu bättre fason på ekonomiadministrationen och det började bli knaka i kanterna på våra kontorsrum. Som tur var hade vi börjat prata om att flytta och vissa efterspaningar gjordes. Årsskiftet närmade sig och annonseringen efter en verksamhetschef tog fart och anställningen klarades av, även om vi fortfarande väntar på att Jan ska avsluta sitt jobb och börja hos oss. Jakobs kontrakt gick ut och han gick i väntans tider på att få göra annat och slippa pendla till Stockholm om dagarna. Vi böt ett litet trångt kontor mot ett lite större men passade på att knö in ett skrivbord till för att inte vänja oss med mer luft. Andre började som GLAM-tekniker, till att börja med på distans från Edinburgh men av och till på plats hos oss. Och för att riktigt fylla ut så mycket det går har vi nu också en praktikAnton hos oss under vårterminen.

Nya lyan! Foto: l99pema, CC-BY-SA

Som tur var blev det dock klart med ny lokal för ungefär en månad sen, och nu ska flyttlasset gå. Efter lite allmänt trätande om söderandans förträfflighet jämfört med andra platser vid stadens norra utposter blev kompromissen Hantverkargatan på Kungsholmen. Mitt första besök på plats var idag och det känns hur bra som helst det här. På tredje våningen i ett hus från 1906 kommer vi att hålla till framöver.

Flytt på fredag, kontorsvärmning efter årsmötet nästa helg och fortsatt ö-liv några år till gör att det ser bra ut framöver.

Annonser

One thought on “Flyttklart #Blogg100/36

  1. Ping: Flyttmuskler #Blogg100/38 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s