Från Hot till G Blogg100/35

Från Hot

till

gmail

 

via lite migrän, lagen om kroppar i vila och ett mått av separationsångest!

Oklart när, men troligtvis nångång där runt -96 eller -97 skaffade jag min HoTMaiL-adress. Haxpett var redan då i ropet så det fick det bli. Sen dess har det snurrat på. Visst var det lite yxigt där i början med platsbegränsning och annat elände, och nog har spamfiltret varierat i hur mycket skit som kommit igenom och hur mycket önskat som fastnat i fel låda. Frihetsivraren (som i tal, inte öl) i mig har gnällt om att jag använder proprietära M$-produkter, men igångsättningsmotståndet för att hitta nånting nytt och vettigare har gjort att jag har hängt kvar. Trots att jag sen många år tillbaka (2009 tror jag) har haft ett gmailkonto och sakta men säkert lämnat över mer och mer av mitt liv i googles ägo och nu använder nästan alla tjänster som finns där har mailen till 99% skötts via hotmail.

Men nu får det vara nog!

Aviseringen för ett tag sen om att hotmail ska övergå i någon form av outlook har fått mig att mer och mer aktivt tänka att det är dags att migrera, men eftersom migrera och migrän ligger så nära varandra har jag inte gjort mer än att läsa någon enstaka text om vad det innebär att flytta över allting. Bland mailarkiv och kontakter finns en stor del av mitt liv, och nästan hela mitt online-liv har den varit med mig. Dagens mail från ”outlook.com-teamet” fick mig dock att ta steget. In på inställningar i gmail, importera hela skiten och hoppas att det fungerar.

Dock känns det som att det här bara är början. Eftersändningen gör att det inte kommer att missas nånting, och det går fortfarande att logga in och kolla hotmail så att ingenting blir kvar där. Men sen då? Att få alla som mailar till mig att ändra i sina adressböcker? Att leta på alla ställen jag har registrerat mig på med hotmailadressen och ändra till gmail? Hälften av dom jag har bland mina kontakter har förmodligen skaffat nya adresser av en eller annan anledning, och hälften av alla siter är förmodligen döda och försvunna nu, men det kanske är bra att stänga av mig helt och hållet om det är en inloggning jag inte använder längre. Det kanske är dags att ta tag i idéen om att skriva upp alla ställen jag registrerar mig på så att jag har den listan att gå igenom nästa gång det är dags för migrän. Undrar vad det blir till då?

Om ni fortfarande är med och inte har gjort det än så är det dags nu. Gå in i er adressbok och ändra från hotmail.com till gmail.com. Haxpett får leva kvar ett tag till!

3 thoughts on “Från Hot till G Blogg100/35

 1. Walle

  Igår ca 23.30, idag ca 16.30. Wtf!? Jag har i alla fall ändrat nu. Jag använcer KeePass för att samla alla min lösenord. Funkar utmärkt.

  Svara
  1. Axel Pettersson Inläggets författare

   Jag börjar bli gammal på äldre dar, och passade på när lillkillen sov sin skönhetssömn!
   Jag kanske ska ge KeePass en chans. Funkar det bra på både egen och lånade datorer och i telefon?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s