Skattjakt #Blogg100/33

En av stora killens julklappar var vid en första anblick en smula märklig. Hur intresserad är egentligen en nioåring av en bunt assietter med stockholmsmotiv? Och hur kul är det att få det från sina bonusfarföräldrar?

Nu var det som tur var ett brev med i kartongen också. Innehållet i brevet var ungefär att fotografera platserna som finns på tallrikarna, och när det är klart får du den riktiga julklappen. Det är fortfarande oklart om stora killen eller hans mamma är mest nyfiken.

Efter att ha försökt men inte kommit iväg på skattjakt för två veckor sen klarade vi i alla fall av att ta det första steget idag. Efter en heldag på Skansen med tittande på krälande, hoppande, krypande, ylande och stångande djur, kombinerat med lunchpannkakor, snöhögsklättrande, skidåkande och en hel del promenerande avslutade vi med att ta oss ut genom Hazeliusporten och snedda bort till Nordiska museet. Ett av motiven är på Karl X Gustav där han sitter på sin häst framför museet och pekar ut över nejden. Efter lite funderande över från vilket håll assietten var målad, lite klurande över hur noga det är att bilden blir sig lik och till slut lite pulsande för att komma till rätt ställe och få kameran att få med lagom mycket av det runt om kring knäppte storkillen till.

Nordiska museet

Nordiska museet

Om sen föräldrarna godkänner den här vinkeln återstår att se. Klart är i alla fall att vi är igång. Nästa expotition kanske blir Riddarholmen, operan och Jakobs kyrka, men det får vi se då.

 

2 thoughts on “Skattjakt #Blogg100/33

  1. Ping: En dam från Örebro #Blogg100/60 | Haxpett - #Blogg100

  2. Ping: Du får inte stoppa köttbullar | Haxpett - #Hashtagg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s