Busslördag #blogg100/11

En lördag som den här är som gjord för att åka buss. Bortamatch i Ljungby mot lokala stoltheten IF Troja-Ljungby. Hjälten Fredrik Mark började redan i höstas planera för en sneresa med nya och gamla klackrävar, och i Stockholm kontrade vi med en gemensam resa för oss, Enköpingsleksingar och Östgötaleksingarna. Konceptet sneresa känns egentligen lite märkligt för en resa som planerats under så lång tid och som dessutom görs med stor buss. För mig är en sneresa nånting som sker med kort varsel, med bil eller möjligtvis minibuss och oftast i brist på organiserad resa.

Under åren har det blivit några sneresor, och av nån konstig anledning mestadels i kvalseritider, dom där ångestfyllda veckorna i slutet av mars och början av april. Det här blir en kort promenad längs minnenas alle över konstiga sneresor.

* Malmö med Emil, Bergman och StefanStefan, troligtvis 2003. StefanStefan körde till Ödeshög och gjorde därefter sällskap med mig, Bergman och ölflaskorna. Emil körde vidare och om jag minns rätt fick vi med nån tjej från Jönköping också. Hemvägen gick bra tills nånstans vid Ludvika. Emil var trött och samtidigt som vi fick lite småsläpp i en kurva gick det ut en varning på radion om att det var livsfarligt halt väglag exakt där vi var. Krypfart resten av vägen men till slut kom vi fram i alla fall. Ingen aning om hur det gick i matchen.

Sneresa

Sneresa

* Skellefteå med Faluhulliganerna. Jag och Johan körde och redan vid avfärd, ungefär jättetidigt på morgonen, knäpptes första jägern av passagerarna. Tempot var högre på jägern än på bilen men trots det överlevde dom upp och fick till och med prata med Johan Backlunds föräldrar som dom sprang på i hallen där uppe. Oklart vilket år, men det borde vara nån av säsongerna Johan spelade i Leksand. Resultatet är även här höljt i dunkel.

* Ängelholm med sambon, Daniel W, Gösta och Gidlund, och det här måste ju varit våren 2007 när jag flyttat ner till Stockholm. Gösta dominerade stort i frågesporten med imponerande kunskap om både stort och smått i ämnet Leksands IF. På vägen hem hade vi närkontakt med en räv. Plastdetaljerna som gick sönder gjorde hyrbilen 2500:- dyrare, men räven betalade ett högre pris.

* Umeå med sambon. Hösten 2007 måste det varit (eftersom det är vår enda erfarenhet av att couchsurfa hos någon annan efter att ha haft jättemånga surfare hos oss). Vi flög upp till Umeå och blev hämtade i Anna Paulssons bil, Anna själv var på landslagsläger så det var hennes lillebror Jonas som var vår värd för helgen. Inkvartering och häng i hans studentkollektiv, förvärmning på pub med ett gäng Ume-leksingar, garanterat tre poäng, musik på Scharinska villan, bekväm soffa, loppissightseeing och skjuts tillbaka till flygplatsen. Bekvämaste sneresan hittills.

Nu blev det bara långa sneresor här, men utöver det har det ju varit en och annan till Örebro, Västerås, Karlskoga, Stockholm (när jag bodde i Dalarna) och Leksand (nu när jag bor i Stockholm), men dom känns mer som standardresor. Barnens intåg har medfört att resandet minskat eftersom jag inte har samma inställning som evigt unge medresenären Moppe som idag kläckte ur sig

Fuck barn! Gillar man hockey så gillar man hockey!

Med dessa visdomsord i bagaget är jag glad att det går att kombinera, och önskar dessutom att alla får åka på minst en sneresa i sitt liv.

Marks bar

Marks bar

4 thoughts on “Busslördag #blogg100/11

  1. Ping: Mallöversättning #Blogg100/12 | Haxpett - #Blogg100

  2. Ping: Tre veckors ångest… #Blogg100/22 | Haxpett - #Blogg100

  3. Ping: Tid och plats #Blogg100/50 | Haxpett - #Blogg100

  4. Ping: Nästa år! #Blogg100/86 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s