38,1 #Blogg100/6

Nyfödd lillkille

Nyfödd lillkille

-Lillkillen har 38,1!

Jahaja, då är det dags igen igen igen. Och igen, och en gång till. Det där med att ha barn på förskola, ska det vara nåt? Är det bara ett sätt att härda dom inför kommande sjuksäsonger, febertoppar och framtida fågelinfluensapandemier? Okej att han första terminen på förskolan inte var riktigt van med den hårda världen utanför föräldraledighetens skydd, trots att jag härdade honom med möten hos både Nordiska museet och Riksantikvarieämbetet. Men nu har han ändå varit där i 1,5 år och borde ha samlat på sig lite motståndskraft. Men nej då! Fortfarande kommer han dragandes med snorig snok, hostan från helvetet och en astma som får Darth Wader att låta som en kastratsångare.

Anna, Axel och lillkillen.

Härdande av lillkillen på strategimöte hos Nordiska museet. Anna Bauer, jag och lillkillen.
Foto: Lennart Guldbrandsson, Public Domain

Eftersom både jag och sambon är allergiska mot det mesta och får astma av ännu mer är det kanske inte så konstigt att lillkillen inte har dom bästa luftrören i stan. Sen vi fick rutin på att sätta igång med airomir och flutide vid första tecken på förkylning har vi klarat oss från akutbesök, men fortfarande blir det lite pipigt då och då. Att vi dessutom timade det så att storebrorsan (halvtid hos oss och halvtid hos sin farsa) fick en lillebror till några månade efter att vår lillkille kom till världen gör att vi får det bästa från två förskolor. Förkylning, magsjuka och annat elände kommer som en vandalisering i artikeln om Michael Jackson, men det försvinner tyvärr inte lika fort.

Lillkillen gosar

Lillkillen gosar

Jaja, en VAB-dag. Lite nya bilar och vobbande, en extra tupplur, målande, gosande, lite mer bilar och en banan på det. Sen är det bara att hoppas att febern är borta.

4 thoughts on “38,1 #Blogg100/6

 1. ingo

  Då vet jag vad jag har att vänta mig när junior börjar på förskolan i mars.
  Ifs, då jag arbetar inom området, så varierar det väldigt mycket. Vissa blir aldrig sjuka, andra hela tiden.
  Ett litet lotteri kan man tycka.

  Svara
  1. Axel Pettersson Inläggets författare

   Det är bara att hoppas att du fått en vinstlott! VAB-träsket är ett mörker. Ladda med mycket sömn, pyssel i överflöd och om inte det räcker är några tecknade filmer en bra lösning…

   Svara
 2. Ping: Meta #Blogg100/9 | Haxpett - #Blogg100

 3. Ping: GAAAAHHHHH #Blogg100/65 | Haxpett - #Blogg100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s